2024 Psikoteknik Belgesi Yaş Sınırı Nedir?

Psikoteknik belgesi yaş sınırı esasında yoktur. Ancak bilindiği üzere psikoteknik belgesi almak için ehliyet şartı aranmaktadır. Bu durumda psikoteknik belgesi almak için psikoteknik merkezine başvuran adayın ehliyet sahibi olması gerekmektedir. Bu yüzden Psikoteknik belgesi yaş sınırı 18 yaş diyebiliriz. Üst yaş limiti yoktur. Ancak ticari taşımacılık için kullanılan Psikoteknik belgesi 65 yaş üzeri için artık önemini yitirmiş olacaktır.

Psikoteknik Belgesi Yaş Sınırı

Psikoteknik Belgesi yaş sınırı kısaca 18 yaş üzeri ve 66 yaş altı diyebiliriz. Bu yaş aralığındaki adaylar rahatlıkla psikoteknik belgesi alabilir. 

Psikoteknik Belgesi Yaş Sınırı Nedir
Psikoteknik Belgesi Yaş Sınırı Nedir

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır?

Psikoteknik Belgesi toplamda 12 testten oluşur ve psikolog eşliğinde bu testler uygun cihazlar ile uygulanır. Testler, trafik ve trafikteki diğer unsurların sağlığı açısından kişilerin algı, refleks ve becerilerini sınamaktadır. Bu testler yaklasık bir saat süremekte ve testlerin ardından başarılı olan adaylar psikoteknik belgesini onaylatmak için psikiyatri servisine giderek psikoteknik belgesinin yasal olarak sahibi olmuş olur.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın