2024 Psikoteknik Belgesi Nedir?

Psikoteknik Belgesi nedir, Psikoteknik belgesi ticari araç sürücülerinin karayolu taşımacılığı faaliyetlerinde daha sağlıklı ve daha bilinçli bir şekilde performans göstermeleri için yapılan bir testtir. 

Psikoteknik belgesi, Ticari araç sürücülerinin mesleklerini icra etmeye uygun olup olmadıklarını sınayan bir testtir. Bir dizi testten sonra yeterli olan adaylar Psikolog ve devamında Psikiyatri onayı ile Psikoteknik Belgesi sahibi olur.

Psikoteknik Belgesi Nedir ve Kimler Almalıdır?

Psikoteknik Belgesi, ticari araç sürücülerine zorunlu bir belgedir. Yurtiçi ve uluslararası yolcu, eşya, kargo ve yük taşımacılığı faaliyetinde bulunan araç kullanıcıları Psikoteknik Belgesi almak zorundadır. Psikoteknik Belgesi olmayan ticari araç sürücüleri trafik denetimlerinde bireysel olduğu gibi ayrıca bir firmada faaliyet gösteriyorlar ise firmaya da cezai yaptırım uygulanır.

Psikoteknik Belgesi Nedir
Psikoteknik Belgesi Nedir

Psikoteknik Belgesi Alma Aşamaları Nelerdir?

Psikoteknik Belgesi, yaklaşık 1 saat içinde alınabilen belgedir. Psikolog eşliğinde yapılan testler ardından test sonuçları ile Psikolog uygun gördüğü takdirde aday Psikoteknik belgesi alabilir. 

  • İlk olarak Randevu almak, Ticari araç sürücüsü Psikoteknik Merkezi ile görüşerek müsait olduğu bir gün ve saat için randevu oluşturmalıdır. Sağlık Bakanlığı kapsamında Psikoteknik Merkezlerinin günlük kontenjanları bulunmaktadır.
  • Muayene aşaması, Psikolog eşliğinde bir dizi test yapılmakta ve sürücünün davranış, psikolojik durumu ve refleksleri hakkında sınama gerçekleştirilir. Bu testler Sağlık Bakanlığı tarafından kayıt altına alınmaktadır.
  • Sonuçların değerlendirilmesi, yapılan testler ardından çıkan rapor Psikolog tarafından değerlendirilerek uygun olup olmadığı belge üzerine belirtilir.
  • Psikoteknik Belgesinin verilmesi, Psikoteknik merkezinin verdiği belge daha sonra Hastanelerin Psikiyatri bölümlerinden onaylanmalıdır. Onaylanmayan Psikoteknik Belgesi geçersiz sayılacaktır.

Psikoteknik Belgesi Kaç Yıl Geçerlidir?

Psikoteknik Belgesi nedir ve süresi, 2024 Psikoteknik Belgesi 5 yıl geçerliliği olan bir belgedir. 5 yılın ardından tekrar testlere girerek yenilenmek zorundadır.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın