2024 Psikoteknik Belgesi Neden Alınır?

Psikoteknik Belgesi neden alınır, Psikoteknik Belgesi taşımacılık yapan ticari araç sürücülerinin Sağlık Bakanlığı tarafından ön gördüğü psikomotor ve refleks sınanması adına Psikoteknik Testlerinin olumlu sonuçlanması durumunda verilmektedir.

Psikoteknik Belgesi Neden Alınır

Psikoteknik belgesi ticari amaçla taşımacılık faaliyetini yerine getiren araç sürücüleri için alınması gereken bir belgedir. Taşımacılık yapan araç sürücüleri gerek can gerekse mal güvenliği adına ekstra dikkat ve maksimum algı düzeyine sahip olmalıdır. Bu sebepten ötürü Psikoteknik Testlerine girerek algı düzeyi, refleksleri ve psikomotor becerileri sınanarak Psikoteknik belgesi almaları istenmektedir. Psikoteknik belgesi ticari araç sürücüleri için alınması kesinlikle zorunlu bir belgedir. Psikoteknik Belgesi almadan ticari taşımacılık yapan araç sürücülerine idari para cezası uygulaması uygulanmaktadır.

Psikoteknik belgesi alınması sürücünün taşıdığı yolcu veya yük açısından gerekli olan beceri ve yetkinliklere sahip olup olmadığına bakılarak verilmektedir. Psikoteknik belgesi almak yaklaşık olarak 1 saatte sürmektedir. 1 saatin ardından Psikoteknik Belgesi sahibi olunabilir ve taşımacılık faaliyetlerine cezasız bir şekilde devam edilebilir.

Psikoteknik Belgesi Neden Alınır
Psikoteknik Belgesi Neden Alınır

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Psikoteknik Belgesi yalnızca Sağlık bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerince onaylanmış ve ruhsatlandırılmış Psikoteknik Merkezlerince verilmektedir. Gerekli onay ve ruhsata sahip olmayan kurumlar Psikoteknik Belgesi veremez, verdiği Psikoteknik Belgesi geçerli olamaz.

Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız ve sorularınız için Psikoteknik Merkezimizi ziyaret edebilir onaylı kurumumuzda yaklaşık 1 saatte Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Psikoteknik Belgesi Neden Alınır, Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Belgesi Neden Alınır, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın