2024 Psikoteknik Geçerlilik Süresi

Psikoteknik geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiş olup Psikoteknik geçerlilik süresi dolanlar Psikoteknik testlerine tekrar girerek Psikoteknik Belgesi yenilemesi yaptırabilirler. Psikoteknik Belgesi ticari araç sürücülerinin taşımacılık faaliyetlerini yerine getirebilmeleri açısından önemli ve sahip olunması zorunlu bir belgedir.

Psikoteknik Geçerlilik Süresi Nedir?

Psikoteknik Belgesi belirttiğimiz gibi ticari taşımacılık yapan araç sürücüleri için zorunlu bir yardımcı belgedir. Psikoteknik Belgesi sürücünün Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş ve uzman Psikologlar eşliğimde Psikoteknik testlerinden başarı göstermesinin ardından verilir. Bu sebeple belirli bir zaman diliminde Psikoteknik Belgesi sahibi sürücünün araç sürme yetileri ve trafik akışını tehlike ve aksaklığa uğratabilecek durumları olup olmadığı Psikoteknik testi ile test edilmektedir.

Psikoteknik Geçerlilik Süresi
Psiko-teknik Geçerlilik Süresi

Psikoteknik geçerlilik süresi 5 sene olarak belirlenmiş olup beş senenin ardından Psikoteknik Belgesi sahibi ticari araç sürücüsü Psikoteknik testlerinden yine başarı göstermelidir. Psikoteknik Testlerinden başarı elde eden sürücülerin Psikoteknik Belgesi yenilenir ve ceza almamaları durumunda Psikoteknik Belgesi 5 sene daha Psikoteknik Belgesi tarafından kullanılmaya devam edilir.

Psikoteknik geçerlilik süresi dolan veya Psikoteknik geçerlilik süresini aşarak ticari taşımacılık faaliyetine devam eden sürücüler idari para cezası ile karşılaşmaktadır. Bu sebeple Psikoteknik Belgesi yenileme işlemlerini biran önce yapmaları Psikoteknik Belgesi sahiplerinin yararına olacaktır.

Psikoteknik Belgesi Yenileme Nereden Yapılır?

Psikoteknik geçerlilik süresi dolarak Psikoteknik Belgesi yenileme işlemi yapacak belge sahipleri Sağlık Bakanlığı onaylı ve gerekli ruhsatlara sahip Psikoteknik Değerlendirme Merkezlerine müracaat etmelidir. İstanbul, Pendik bölgesinde Psikoteknik Belgesi yenileme ve Psikoteknik Belgesi Başvurusu konusunda yardım almak için Psikoteknik Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Psikoteknik Raporu Geçerlilik Süresi, Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Raporu Geçerlilik Süresi, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın