2024 Psikoteknik Belgesi Alma Şartları Nelerdir?

Psikoteknik belgesi alma şartlarına değinmeden önce psikoteknik belgesi ve ne amaçla alınması gerektiği hakkında bilgi verelim.

Psikoteknik Belgesi

Psikoteknik Belgesi, ticari amaçla taşımacılık faaliyetinde bulunan araç sürücülerinin alması gerektiği bir belgedir. Psikoteknik belgesinin önemi hem sürücünün hem taşıdığı ürünün hem de trafikteki diğer unsurların (yayalar ve diğer araçlar) güvenli ve sağlıklı bir trafik akışı sağlamasında yardımcı bir belgedir.

Psikoteknik Belgesi Nasıl Güvenlik Sağlar?

Psikoteknik Belgesi almak için sürücünün zihinsel ve bedensel olarak bir dizi teste tabi tutulmasının ardından verilir. Bu testler sürücünün algı düzeyini, reflekslerini ve sürüş becerilerini ölçmektedir. Ticari amaçla taşımacılık yapan kişilerin hem kendi güvenliği hem de diğer sürücü ve yayaların güvenliği için bu testlere girip sınanması ve başarı göstermesi durumunda Psikoteknik belgesini alması çok önemli ve zorunludur.

Psikoteknik Belgesi Alma Şartları Nelerdir
Psikoteknik Belgesi Alma Şartları Nelerdir

Psikoteknik Belgesi Alma Şartları

  • Sağlık Durumu: Psikoteknik belgesi almak isteyen kişilerin genel sağlık durumlarının belirli standartlara uygun olması gerekir. Bazı ciddi sağlık sorunları veya fiziksel engeller belge almayı engeller ve psikoteknik belgesini almasını kısıtlar.
  • Yaş Sınırı: Psikoteknik belgesi için genellikle belirlenmiş bir yaş sınırı bulunur. Bu sınır ülkeye göre değişiklik gösterebilir, ancak genellikle 18 yaşından büyük kişiler başvurabilir.
  • Ehliyet Belgesi Beyanı: Başvuru sırasında kişinin ehliyet belgesini ibraz etmesi gerekebilir. ehliyet belgesi, kişinin kimliğini ve ehliyet bilgilerini doğrulamak için gereklidir.
  • Gereken Ücretlerin Ödenmesi: Psikoteknik testler için belirlenmiş ücretlerin ödenmesi gerekebilir. Psikoteknik merkezi ile görüşerek ödeme planları hakkında ve güncel fiyatlar hakkında bilgi talep edilebilir.
  • Teste Katılım ve Değerlendirme: Psikoteknik belgesi almak isteyen kişilerin belirlenen testlere katılmaları ve değerlendirmelerin yapılmasına izin vermeleri gerekir. Bu testler genellikle bilişsel yetenekler, dikkat, konsantrasyon ve reaksiyon sürelerini değerlendirmek için yapılan testlerdir. Yapılan testlerde başarı gösteren adaylar Psikoteknik Belgesi almaya hak kazanır.

Özetle Psikoteknik Belgesi alma şartları arasında en önemlisi ve bilinmesi gereken başvuran kişinin 18 yaşından büyük olması, ehliyet belgesi olması ve Psikoteknik testlerinde başarılı olmasını engelleyecek zihinsel ya da bedensel bir engelinin olmaması gerekmektedir.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Psikoteknik Belgesi Alma Şartları Nelerdir, Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Belgesi Alma Şartları Nelerdir, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın