2024 Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır?

Psikoteknik belgesi nasıl alınır, bu yazımızda bu sorunun cevabını detayları ile inceleyeceğiz. Psikoteknik belgesi hakkında bilinmesi gereken konular hakkında da sizlere bilgi aktarımında bulunacağız.

Psikoteknik Belgesi Nedir?

Psikoteknik belgesi, sürücülerin trafikte güvenli ve yetkin bir şekilde araç kullanabilmelerini değerlendiren bir belgedir. Bu belge, sürücülerin fiziksel ve psikolojik durumlarını değerlendirerek trafikteki güvenliklerini sağlamalarına yardımcı olur. Psikoteknik değerlendirme, sürücülerin dikkat, algı, tepki verme hızı, stresle başa çıkma yetenekleri gibi faktörlerini ölçer. Böylece aslında sadece Psikoteknik belgesi sahibine değil ayrıca taşıdığı yolcu ya da yük sağlığı ve çevresel diğer faktörlere karşıda sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı sağlamaktadır.

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır
Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır, Psikoteknik belgesi belirlenmiş ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış Psikoteknik Merkezleri tarafından verilir. Sürücüler, belirli aralıklarla psikoteknik değerlendirmeye tabi tutulurlar ve uygun bulundukları takdirde bu belgeyi alırlar. Bu belge, sürücülerin trafikte kendilerini ve diğer sürücüleri riske atmamalarını sağlayarak genel trafik güvenliğine katkıda bulunur.

Psikoteknik Testi Nedir?

Psikoteknik test, bir kişinin bilişsel yeteneklerini, dikkatini, algısını, hafızasını, tepki hızını, stresle başa çıkma yeteneğini ve motor becerilerini değerlendirmek için kullanılan bir tür değerlendirme testidir. Bu testler genellikle sürücülerin ve işçilerin belirli mesleklerde veya belirli koşullarda çalışmalarının uygunluğunu belirlemek için kullanılır.

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır
Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır?

Asıl sorumuz olan Psikoteknik Belgesi nasıl alınır sorusuna cevap vermeden önce yukarıdaki hususları aydınlatmamız sizler için daha faydalı olacağına inandık. Gelin Psikoteknik Belgesi nasıl alınır aşama aşama aktaralım.

Psikoteknik Randevu Oluşturma:
  • Öncelikle Psikoteknik Merkezini arayarak online randevu ile belirlediğiniz bir gün ve saatte randevunuzu oluşturun. Örneğin; Psikoteknik Merkezini +90 216 493 6 493 numaradan arayarak randevu talep edebilirsiniz.
Psikoteknik Testi Kayıt Yapma:
  • Randevu gün ve saatinde Psikoteknik merkezine ehliyet ve kimlik kartınız ile gelerek kaydınızı oluşturun. Böylece Psikoteknik testi hakkında ön bilgi verilebilir.
Psikoteknik Testine Girme:
  • Yaklaşık 1 saat süren ve 12 testten oluşan Psikoteknik testine adaylar Psikolog eşliğinde girer ve test bittiğinde olumlu ya da olumsuz danışman tarafından aday bildirilir.
Psikoteknik Belgesi Olumlu Sonuç ve Psikiyatri Onayı:
  • Psikoteknik testi sonucu olumlu olan adaylar Psikoteknik belgesinin yasal geçerliliğini sağlamak için son adım olan Psikiyatri servisine onaylatmaları gerekmektedir. Aksi takdirde belge onaysız görünecek ve onaylanmayan belgeler zaman aşımına uğrayarak belge iptal edilecektir.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır, Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın