2024 Psikoteknik Testi Sonrası Ne Yapılır?

Psikoteknik testi sonrası ne yapılır, bu yazımızda bu sorunun cevabını çeşitleri ile yanıtlamaya ve sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Psikoteknik Testi Nedir?

Psikoteknik belgesi başvurusunda bulunan adaylar randevu saatinde psikoteknik merkezine gelerek psikolog eşliğinde psikoteknik testine girer ve psikoteknik testi başlar. 12 adet psikoteknik testi bulunur ve bu testler psikoteknik testine giren adayların refleks, psikomotor ve algı düzeylerini ölçme ve değerlendirme amacı ile oluşturulmuştur. 12 adet psikoteknik testi yaklaşık 1 saat gibi kısa bir süre sürmektedir.

Psikoteknik Testi Sonrası Ne Yapılır
Psikoteknik Testi Sonrası Ne Yapılır

Psikoteknik Testi Sonrası Ne Yapılır?

Psikoteknik testine giren ve test sürecini tamamlayan adaylar tarafımıza psikoteknik testi sonrası ne yapılır sorusu ile gelmiştir. Bu sorunun iki cevabı bulunmaktadır gelin ayrıntısı ile soruları cevaplandıralım.

Psikoteknik Testi Olumlu ise Ne Yapılır?

Psikoteknik testinde olumlu sonuç elde eden adaylar, öncelikle psikoloğun kendisine vermiş olduğu Psikoteknik testi sonuç dosyası ile son adım olan psikiyatri onayı için Psikoteknik merkezi tarafından bilgilendirilerek gönderilir. Psikiyatri onayını kısa sürede yaptırmak belge sahibi için faydalı olacaktır. Çünkü psikiyatri onayı yapılmayan belgeler resmi olarak geçerli olmayacaktır. 

Psikoteknik Testi Olumsuz ise Ne Yapılır?

Psikoteknik testinde olumsuz sonuç elde eden adaylar psikolog ve Psikoteknik Merkezi tarafından bilgilendirilerek Psikoteknik testi raporu ile detaylı açıklama sunularak aday (SÜDGE) Sürücü Davranışları Geliştirme Programına yönlendirilerek uygunluğunu tekrar test etmek adına ikinci bir psikoteknik testi için gün verilebilir.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Psikoteknik Testi Sonrası Ne Yapılır, Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Testi Sonrası Ne Yapılır, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın