2024 Psikoteknik Nedir?

Psikoteknik nedir, Psikteknik Belgesi ya da Psiko-teknik Raporu olarak da adlandırılmaktadır. Psiko-teknik, ticari araç sürücülerinin karayolu taşımacılığı faaliyetlerinde daha sağlıklı ve daha bilinçli bir şekilde performans göstermeleri için yapılan bir testtir. 

Psiko-teknik, Ticari araç sürücülerinin mesleklerini icra etmeye uygun olup olmadıklarını sınayan bir testtir. Bir dizi testten sonra yeterli olan adaylar Psikolog ve devamında Psikiyatri onayı ile Psiko-teknik sahibi olur.

Psiko-teknik Nedir ve Kimler Almalıdır?

Psikoteknik, ticari araç sürücülerine zorunlu bir belgedir. Yurtiçi ve uluslararası yolcu, eşya, kargo ve yük taşımacılığı faaliyetinde bulunan araç kullanıcıları Psiko-teknik almak zorundadır. Psiko-teknik olmayan ticari araç sürücüleri trafik denetimlerinde bireysel olduğu gibi ayrıca bir firmada faaliyet gösteriyorlar ise firmaya da cezai yaptırım uygulanır.

Psikoteknik Nedir
Psiko-teknik Nedir

Psiko-teknik Alma Aşamaları Nelerdir?

Psiko-teknik, yaklaşık 1 saat içinde alınabilen belgedir. Psikolog eşliğinde yapılan testler ardından test sonuçları ile Psikolog uygun gördüğü takdirde aday Psiko-teknik alabilir. 

  • İlk olarak Randevu almak, Ticari araç sürücüsü Psikoteknik Merkezi ile görüşerek müsait olduğu bir gün ve saat için randevu oluşturmalıdır. Sağlık Bakanlığı kapsamında Psiko-teknik Merkezlerinin günlük kontenjanları bulunmaktadır.
  • Muayene aşaması, Psikolog eşliğinde bir dizi test yapılmakta ve sürücünün davranış, psikolojik durumu ve refleksleri hakkında sınama gerçekleştirilir. Bu testler Sağlık Bakanlığı tarafından kayıt altına alınmaktadır.
  • Sonuçların değerlendirilmesi, yapılan testler ardından çıkan rapor Psikolog tarafından değerlendirilerek uygun olup olmadığı belge üzerine belirtilir.
  • Psiko-teknik Belgesi verilmesi, Psiko-teknik merkezinin verdiği belge daha sonra Hastanelerin Psikiyatri bölümlerinden onaylanmalıdır. Onaylanmayan Psiko-teknik geçersiz sayılacaktır.

Psikoteknik Kaç Yıl Geçerlidir?

Psikoteknik nedir ve süresi, 2024 Psiko-teknik 5 yıl geçerliliği olan bir belgedir. 5 yılın ardından tekrar testlere girerek yenilenmek zorundadır. Psiko-teknik Belgesini yenileme işlemini yapmadan Ticari taşımacılığa devam eden sürücüler idari para cezası ile cezalandırılır. Aynı durum ruhsat sahibi içinde geçerlidir. Bu yüzden en kısa sürede Psiko-teknik Belgesi geçerlilik süresini tamamlayanların belgelerini yenilemelerini önermekteyiz.

Psiko-teknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
1 Saatte Psiko-teknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psiko-teknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

Yorum yapın