2024 Psikoteknik Belgesi Kimler Almalıdır?

Psikoteknik Belgesi bazı durumlarda zorunlu bir belgedir Psikoteknik Belgesi kimler almalıdır bu sorunun detaylarına birlikte bakacağız. Psikoteknik belgesi sürücülerin trafiğe uygun bir şekilde zihinsel ve refleks bakımından testlere tabi tutulmasının ardından verilen bir belgedir.

Psikoteknik Belgesi Kimler Almalıdır

Psikoteknik Belgesi Kimler Almalıdır
Psikoteknik Belgesi Kimler Almalıdır

Psikoteknik Belgesi kimler almalıdır, Psikoteknik Belgesi kişilerin refleks ve algı düzeylerini ölçen bir dizi testin sonunda olumlu sonuç dahilinde verilmektedir. Psikoteknik belgesi bazı iş kollarında ve bazı durumlarda alınmak zorunda olunan bir belgedir. Psikoteknik Belgesi kimler almalıdır aşağıda belirttik.

Psikoteknik Belgesi ticari araç sürücülerinin taşımacılık işleri yapmasında SRC Belgesi gibi almak zorunda oldukları bir belgedir. Psikoteknik Testi sürücülerin refleks ve algı düzeylerini ölçerek trafiğe uygunluğu bakımından engel teşkil edebilecek bir durum olup olmadığına bakarak olumlu görüldüğünde Psikoteknik Belgesi sürücüye verilir.

Psikoteknik Belgesi ehliyet kaptırma durumunda da alınması gereken bir belgedir. Bazen kişiler kanun dışı faaliyette bulunmaları sebebi ile ehliyetlerine el konulması cezası ile karşılaşmaktadır. Alkolden ehliyet kaptırma, Driftten ehliyet kaptırma veya 100 ceza puanı sebebi ile ehliyet kaptırma durumlarında sürücülerin ehliyetlerini geri alabilmek için Psikoteknik Merkezine müracaat ederek Psikoteknik Belgesi Başvurusunda bulunmalı ve Psikoteknik Testinde değerlendirmeye alınarak başarı göstermesi durumunda Psikoteknik Belgesi alması gerekir.

Psikoteknik Belgesi kimler almalıdır sorusunun cevabını açıkladık Psikoteknik Merkezi sitemizde Psikoteknik Belgesi hakkındaki diğer konuları ve soruları inceleyebilir daha detaylı açıklamalar bulabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Belgesi Kimler Almalı, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın