2024 Psikoteknik Belgesi Sorgulama

2024 Psikoteknik Belgesi sorgulama nasıl yapılır, bu yazımızda buna değineceğiz. Psikoteknik Belgesi alındıktan sonra tüm adımlar izlenir ve onaylanan Psikoteknik Belgesi e-devlet üzerinden sorgulama yapılarak görüntülenebilir.

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır?

Onaylı Psikoteknik Merkezlerine bizzat başvuru yapılarak Psikolog eşliğinde psikomotor ve refleks testlerinin ardından değerlendirilen adaylar Psikoteknik testini geçmelerinin ardından Hastanelerin Psikiyatri servisine yönlendirilerek son aşama olan Doktor belge onaylaması aşamasının ardından resmi olarak Psikoteknik belgesi sahibi olurlar ve rahatlıkla trafiğe çıkarak ticari taşımacılık faaliyetlerine devam edebilirler.

Psikoteknik Belgesi Sorgulama
Psikoteknik Belgesi Sorgulama

Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadardır?

Psikoteknik Belgesi bireylerin refleks ve davranışsal durumlarını test eden bir süreç ile verildiği için belli bir dönemde bireyler tekrar test edilerek uygunluk durumlarına bakılır. Bu süreç 5 yıldır. Psikoteknik Belgesi sahipleri ticari faaliyetlerini devam edebilmeleri için 5 yılın sonunda Psikoteknik Merkezlerine giderek test aşamalarına tekrar girerek Psikoteknik Belgesini yeniletebilirler.

Psikoteknik Belgesi Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Psikoteknik Belgesi Sorgulaması e-devlet üzerinden yapılmaktadır. E-devlet üzerinden giriş yaparak Psikoteknik Belgesi Sorgulama sayfasından mevcut Psikoteknik Belgesi sorgulaması yapabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi Olmaması

Psikoteknik Belgesi olmayan ticari araç sürücülerine 2024 yılı için 5.679,00 TL idari para cezası yaptırımı uygulanmaktadır. Bu ceza ile karşılaşmamak için en kısa zamanda Psikoteknik Belgesini 1 saatte alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için daha fazla bilgi için Psikoteknik Merkezimizi ziyaret edebilir ya da +90 216 493 6 493 numaramızı arayarak danışmanlarımız ile görüşebilir ve Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın