2024 Psikoteknik Belgesi Kimler Alır?

Psikoteknik Belgesi kimler alır, psikoteknik belgesi ticari amaçla şoförlük yapan yurtiçi veya yurtdışı taşımacılık yapan kişiler tarafından alındığı gibi aynı zamanda ehliyetini belli sebeplerden ötürü kaptıranlar da almak zorundadır.

Psikoteknik Belgesi Kimler Alır?

Ticari taşımacılık sektöründe şoförlük yapan kişiler Psikoteknik merkezine başvuruda bulunarak 1 saat içinde Psikoteknik belgesini alabilirler. Bilinenin aksine Psikoteknik belgesi almaz uzun bir süre gerektirmez Psikolog eşliğinde yapılan Psikoteknik test ve uygulaması 1 saat içinde tamamlanır ve kişiler uygun görüldüğü takdirde Psikoteknik Belgesi sahibi olabilirler.

Psikoteknik Belgesi Kimler Alır
Psikoteknik Belgesi Kimler Alır

Ehliyetine El Konulanlar için Psikoteknik Belgesi

Psikoteknik Belgesini kimler alır sorusunun diğer bir cevabı ehliyetine el konulan sürücülerdir. Bu sürücüler psikoteknik merkezlerine giderek gereken psikoteknik testlerine girerek 1 saat içinde Psikoteknik Belgesi sahibi olabilirler.

Psikoteknik Raporu İçin İstenen Evraklar (Ticari Araç Sürücüleri İçin)

  • Ehliyet Fotokopisi
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Psikoteknik Raporu İçin İstenen Evraklar (Ehliyet İadesi İçin)

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Ceza Tutanağı Aslı ve Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf

Psikoteknik Belgesi Olmaması Durumunda Yaptırımlar Nelerdir?

Psikoteknik Belgesi olmayan ticari araç sürücülerine 2024 yılı için 5.679,00 TL idari para cezası yaptırımı uygulanmaktadır. Bu ceza ile karşılaşmamak için en kısa zamanda Psikoteknik Belgesini 1 saatte alabilirsiniz. Psikoteknik Belgesi için daha fazla bilgi için Psikoteknik Merkezimizi ziyaret edebilir ya da +90 216 493 6 493 numaramızı arayarak danışmanlarımız ile görüşebilir ve Psikoteknik Belgesi için randevu oluşturabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (2 Reviews)

Yorum yapın