2024 Psikoteknik Belgesi Alma Süreci Nasıl İşler?

Psikoteknik Belgesi alma süreci Psikoteknik Belgesi adayının Psikoteknik Merkezine kayıt olması ile başlayan bir süreçtir. Psikoteknik Merkezinde Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmiş bir dizi teste Psikolog dahilinde tabi tutularak Psikoteknik Testinden olumlu sonuç elde eden Psikoteknik adayı Psikoteknik Belgesi almaya hak kazanır.

Psikoteknik Belgesi Alma Süreci

Psikoteknik Belgesi alma sürecini adım adım sizlere anlatarak Psikoteknik Belgesi alma konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Psikoteknik Belgesi Nedir?

Psikoteknik Belgesi, ticari taşımacılık işi yapan sürücüler için alınması gerekli bir belgedir. Psikoteknik Belgesinin alınma amacı sürücünün ticari taşımacılık faaliyetlerine uygunluğunun zihinsel ve bedensel olarak ölçülmesidir.

Psikoteknik Belgesi Alma Süreci
Psikoteknik Belgesi Alma Süreci

Psikoteknik Belgesi Başvurusu

Psikoteknik Belgesi adayı, Psikoteknik Merkezine giderek ya da Psikoteknik Merkezi iletişim kanalları kullanılarak online randevu oluşturabilir. Uygun görülen bir gün ve saatte Psikoteknik Belgesi adayı için randevu oluşturulabilir.

Psikoteknik Testi

Randevu gününde Psikoteknik Belgesi adayı Psikoteknik Merkezine Psikoteknik testi için gelerek Psikolog eşliğinde yaklaşık olarak 1 saat süren 12 adet psikomotor becerileri, refleks ve algı düzeyini ölçen testlere girerek Psikoteknik adayı sınanmış olur.

Psikoteknik Testi Başarılı ya da Başarısız Olursa

Psikoteknik Belgesinde başarılı olan Psikoteknik adayı son aşama olan Psikiyatri onayı için Psikoteknik Merkezinden uğurlanır. Başarısız olan Psikoteknik adayı ise bir ay içerisinde İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile itirazda bulunabilirler, aksi takdirde Psikoteknik Testine tekrar giremezler.

Psikoteknik Belgesi Alma Süreci
Psikoteknik Belgesi Alma Süreci

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Psikoteknik Belgesi Alma süreci bu şekilde işler. Ancak bilinmesi gereken en önemli husus Psikoteknik Belgesi nereden alınır sorusudur. Psikoteknik Belgesi yalnızca Psikoteknik Belgesi vermeye yetkili olan Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmiş Psikoteknik Merkezi tarafından verilir. İstanbul’da Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için +90 216 493 6 493 numaramızı arayarak danışmanlarımızdan bilgi ya da online randevu talep edebilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Psikoteknik Belgesi Alma Süreci Nasıl İşler, Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Belgesi Alma Süreci Nasıl İşler, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (2 Reviews)

Yorum yapın