2024 Psikoteknik Belgesi Hangi Kurum Verir?

Psikoteknik Belgesi hangi kurum verir, Psikoteknik Belgesi Sağlık Bakanlığı ve gerekli kurumların onayını almış Psikoteknik Merkezleri tarafından verilir. Gerekli onay ve ruhsata sahip olmayan herhangi bir Sağlık kurumu veya MYK gibi kurumlar Psikoteknik Belgesi veremez. Şayet Psikoteknik Belgesi verdiğini iddia eden ya da Psikoteknik Belgesi veren ruhsatsız bir kurum var ise Psikoteknik Belgesinin yasal bir geçerliliği olmayacaktır.

Psikoteknik Belgesi Hangi Kurum Verir

Psikoteknik Belgesini, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince gerekli izinleri almış Psikoteknik Merkezi verir. Psikoteknik Merkezinde Psikolog eşliğinde yapılan Psikoteknik testleri Sağlık Bakanlığınca kayıt altına alınmaktadır.

Psikoteknik Belgesinin önemi ticari taşımacılık faaliyetinde bulunan sürücüler, sürücülerin taşıdığı yolcu veya yük ve bu durumda oluşturdukları trafik örgüsünden dolayı büyük önem arz etmektedir. Bu sebepten dolayı Psikoteknik Belgesi hangi kurum verir sorusu çok önemlidir.

Psikoteknik Belgesi Hangi Kurum Verir
Psikoteknik Belgesi Hangi Kurum Verir

Psikoteknik Testi

Psikoteknik Belgesi alınması için Psikoteknik adayı bir dizi psikomotor, algı düzeyi ve reflekslerini ölçen Psikoteknik testlerine tabi tutulur. Psikoteknik testi yaklaşık 1 saat sürmekte ve Psikoteknik Testi Psikolog eşliğinde Sağlık Bakanlığının nitelendirdiği sonuçlara göre değerlendirilir. Psikoteknik Testinde başarı elde eden aday Psikoteknik Belgesi almaya hak kazanır. Psikoteknik Belgesini Psikiyatri servisinde onaylatan adaylar yasal ve resmi bir şekilde Psikoteknik Belgesi sahibi olurlar. 

Psikoteknik Belgesi İle İlgili Daha Fazla Detay İçin;

Psikoteknik Belgesi Hangi Kurum Verir, Kurumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. 1 Saatte Psikoteknik Testine girerek, Psikoteknik Raporunuzu alabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz
Psikoteknik Belgesi Hangi Kurum Verir, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz

1 Saatte Psikoteknik Belgesi için hızlı randevu oluşturmak için Psikoteknik Merkezimizi +90 216 493 6 493 numaramızdan danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

SRC BelgesiODY Belgesi ve ÜDY Belgesi için SRC Merkezimize başvurabilir ve 1 ayda SRC, ODY veya ÜDY Belgenizi alabilirsiniz.

5/5 (2 Reviews)

Yorum yapın